Bestuur

Marzoc Aladlaoui (Voorzitter)
Najim Darabyou (Penningmeester)

Onze Imam

Wij zijn ooit begonnen met een paar vrijwilligers als initiatiefnemers van deze stichting omdat er vanuit sociale kringen een duidelijke behoefte voor is ontstaan in de buurt. Tegenwoordig kunnen we workshops, huiswerkbegeleiding en weekendlessen aanbieden en voeren ook activiteiten uit op gebied van sociale-, religie en maatschappelijke doelen. Onze stichting staat open voor zowel mannen als vrouwen uit Amsterdam Noord en omgeving. Jij bent bij ons welkom!

Imam

Naam: Mohamed ElBachiry

Primaire taken van de imam:

  • Begeleiding, uitvoeren en faciliteren van gebeden
  • Vrijdagspreek houden
  • Lezingen in het Arabische taal
  • Begeleiding bij uitvaart en rouwdiensten
  • Vragen beantwoorden van bezoekers en leden

Imaam vragenuurtje:
Onze imaam heeft elke vrijdag na het vrijdaggebed en elke zondag na het maghrib gebed een vragenuurtje. Iedereen kan dan een vraag stellen, in vertrouwen met onze imaam. Alle religieuze en persoonlijke vragen kun je stellen.

Visie

Onze stichting is een non-profit organisatie.
Wij houden ons bezig met het ontplooien en organiseren van activiteiten binnen de gemeenschap met oog op sociale, religieuze en culturele behoeften voor zowel jong als oud en mensen uit de buurt. Zo organiseren wij verschillende buurt thema’s en hebben onze vrijwilligers een actieve rol en burgerschap in de buurt.

Ruimtetekort

Wij vertegenwoordigen sinds 1997 onze bezoekers en leden voor de diverse sociale en religieuze activiteiten om zo met elkaar in verbinding te komen. Helaas is er vandaag de dag sprake van een ruimtetekort in onze moskee. Wij hebben goedkeuring gekregen van de gemeente van Amsterdam om een nieuwe moskee te bouwen. Echter is het nu van belang dat wij het benodigde bedrag tijdig bij elkaar krijgen om de nieuwe moskee te realiseren. Ramadan is bij uitstek de maand van liefdadigheid en de Profeet vrede zij met hem was het meest gul in de maand Ramadan. Stichting Arrahma vraagt een ieder om te investeren in jullie hiernamaals door te doneren en ons daarmee te ondersteunen in de bouw van een nieuwe moskee in Amsterdam-Noord.

Doneer vandaag nog!

Wil je ons ondersteunen in de activiteiten en de stichting helpen?
Wordt dan nu drager en help ons!

De contributie is vanaf €5,- per maand met ingang van de maand volgend op je inschrijfdatum.

Schrijf je nu in!

Lees verder

Steun Stichting Arrahma